Biblioteca de cunoștințe

Cu ce ma ajuta o adresa de IP dedicata?

Adresa IP dedicată (numit de asemenea static IP), înseamna că un site web are propria adresă IP. De exemplu fie că veți tasta adresa URL sau adresa IP, veți ajunge în același loc.

Avantajele unei adrese IP dedicată sunt:

  • posibilitatea instalarii unui certificat SSL. Certificatele SSL sunt cunoscute și ca certificate digitale.Certificatele SSL sunt documente electronice care conțin informațiile necesare realizării unei conexiuni securizate SSL și sunt folosite de obicei pentru site-uri care acceptă plăți cu carduri (carti de credit) sau primesc informații private care trebuie protejate prin metode suplimentare;
  • o mai bună protectie în cazul unor atacuri ale site-urilor găzduite pe același server. Atacul nu ajunge și la acele site-uri care au o adresa IP diferită de cea a site-ului țintă.
  • se observă, în cele mai multe cazuri, o mai bună vizibiltate în Google a site-urilor care au o adresă IP dedicată. Acestea sunt identificate mai bine de Google și nu există posibilitatea de a fi tratate precum celalalte site-uri de pe acelasi server, chiar dacă acestea sunt penalizate sau chiar eliminate din pagina de rezultate a Google.
  • nu veți fi penalizat pentru acțiunile altor site-uri de pe server, spam sau blackhat SEO, pentru că este penalizată doar respectiva adresă ip.
  • 0 utilizatori au considerat informaţia utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Ce este cPanel?

CPanel (Control Panel) este un panou de administrare, configurare şi automatizare pentru...

Introducere in cPanel

Calea către directorul dvs. web este: /home/username/public_html - aici uploadați fișierele...

Ce este hotlink?

Termenul de hotlinking este sinonim cu “bandwidth stealing”, pe romanește, furt de bandă. Pentru...

Ce este PHP?

PHP Hypertext Preprocessor este un limbaj de programare ce ruleaza server, proiectat special...

La ce ajuta SSL?

SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol de criptare creat de Netscape pentru a securiza...Copyright © RIEN.RO